O pohár hejtmana Ol.kraje – Charitativní Canicross a parkur

14.06.2018 08:50

Rádi bychom Vás pozvali na akci "O pohár hejtmana Ol.kraje – Charitativní Canicross a parkur" konanou dne 22. 07. 2018 v obci Třeština u Mohelnice. Více informací níže.

JK Moneriko, z.s. a Hanácký mushers club, z.s. pro Vás připravili závody s pejsky při charitativních sportovních hobby závodech 8ročník. Výdělek každoročně věnujeme organizaci „Podané ruce“, která napomáhá pomocí canisterapie a osobní asistence handicapovaným dětem a starším lidem.

Jde o dvě disciplíny, do kterých se můžete přihlašovat se svým pejskem (parkur se psy a canicross). Další disciplínou bude závod na koloběžkách bez pejsků. Všechny tři disciplíny budou rozděleny do dvou kategorií (A – děti a B – bez omezení). Výška překážek u parkuru (30cm). Trasa canicrossu a koloběžek je zatím orientační (cca 2km, děti 1km). V den závodů bude probíhat i jezdecký den, ke shlédnutí bude velká škála jezdeckých disciplín v parkurovém skákání, pro děti bude možnost svezení na koních, dále bude možné shlédnout ukázku canisterapie, k dispozici bude bohaté občerstvení.

Soutěž č.1.“Parkur se psy“ cca 8 překážek na jezdeckém parkuru, které musí překonat jak vodič tak pejsek.

Soutěž č.2. „Canicross“,

Do těchto disciplín se mohou přihlásit jak děti tak i rodiče, prostě každý kdo pejska vlastní, nebo si pejska pro tyto hobby závody zapůjčí, není potřeba vlastnit licenci.
Všichni zúčastnění se nejen skvěle pobaví, ale zároveň svým startem přispějí na charitu.

Canicross se dá běhat s jakýmkoliv plemenem a s různým vybavením, záleží jen na tom, aby byl pejsek nekomfliktní (kdyby nebyl, tak raději náhubek), musí být zdravý, mít platná očkování, být starší jednoho roku a bavil ho pohyb.

Přihlášení do canicrossu ZDE

Soutěž č.3. Koloběžky – možnost zapůjčení koloběžek v jednání

Startovné do soutěžích je 100kč na osobu/1start (doprovod v případě dětí zdarma)

Více informací zde: https://www.facebook.com/events/182573155662848/

Zdroj: Linda Doleželová

Petr M. ml.

22. 07. 2018